dimecres, 2 de novembre del 2016

ESTRENEM EL JARDÍ DEL SOL!!

Estem molt contents i contentes de poder inaugurar el "Jardí del Sol", un pati on us podem assegurar estarem molt i molt bé!!!
Estem convençuts de que els patis són un dels principals escenaris d’experiència pel que fa a aspectes tan importants de l’aprenentatge com la convivència o la  resolució positiva de conflictes. Des d’aquest punt de vista, el considerem un escenari educatiu de primer ordre, perquè és l’escenari natural  per desenvolupar algunes de les competències bàsiques que orienten el  treball de l’escola i marquen les fites amb què aquesta està compromesa  (autonomia i iniciativa personal, competència social, etc.)
Per a molts infants, l’estona de pati constitueix el temps diari de joc compartit més intens, on conviuen amb diferents infants, amb diferents interessos, la qual cosa provoca moments de convivència d’alta intensitat.
El pati és un espai clar de convivència i col·laboració on la major part dels conflictes es resolen de manera natural sense intervenció del mestre o de la mestra, tot i que nosaltres estem alerta per si hem d'intervenir de manera conciliadora. 
Els processos educatius que es donen de manera espontània i que considerem més importants són: escoltar l’altre,  posar-se d’acord, fixar objectius comuns, formació del concepte d’un mateix, l’autoestima, la imaginació i resolució de conflictes, l’aprenentatge, assaig-error... però encara hi ha un llarg etcètera.
No en tenim cap dubte, el pati és un espai educatiu.
Gaudiu de les fotografies!